Volkoren penne met sperziebonen en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met sperziebonen en spinazie

Volkoren penne met sperziebonen en spinazie

met pecorino en verse munt

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Sperziebonen

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2686 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers7 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zou aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Koken en snijden
2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.Voeg de sperziebonen toe en kook 8 - 10 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groenten graag eet.Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.

Bakken
3

Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn.Verhit, wanneer de pasta en sperziebonen nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en 1/4 rode peper per persoon 3 - 4 minuten aan.Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Voeg de penne en sperziebonen toe aan de hapjespan.Doe ook de kruidenroomkaas, de helft van de verse munt, de helft van de pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.Meng goed en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de pecorino en verse munt.