.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Buffelyoghurt
1 stuk(s)
Ui
¼ head
IJsbergsla
¼ stuk(s)
Rode peper
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
100 gram
Kipgyros
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
5 gram
Verse munt
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met komkommer en buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een broodrooster? Dan kun je de pita's ook toasten.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in repen.Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit 1 tl komijn per persoon in een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur, totdat de komijn begint te geuren.Voeg de olijfolie, de ui en de overige knoflook toe aan de hapjespan. Bak nog 3 minuten.
Tip: Je gebruikt vrij weinig olie. Zet het vuur lager als het begint aan te bakken. In de volgende stap komt er genoeg vet uit de kipgyros om alles goed te bakken.
Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten, of tot de gyros gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven.Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd in repen. Meng de helft van de munt door de tzaziki.
Tip: De meerderheid van de mensen krijgt dagelijks maar 60% van de ADH vezels binnen. Met dit gerecht zit je al bijna op 50%. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.
Serveer alles op verschillende borden of in kommetjes. Laat iedereen zelf de volkoren pita's vullen met sla, tzaziki, gyros en munt. Garneer naar smaak met rode peper.
Tip: De pita's in dit gerecht zijn een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 & B2.