Volkoren pita met kipgyros
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Garlic

60 g

Buffalo yogurt

1 piece

Onion

¼ head

Iceberg lettuce

¼ piece

Red chili pepper

⅓ sachet(s)

Ground cumin

100 g

Chicken gyros

2 piece

Wholewheat pita bread

5 g

Fresh mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories657 kcal
Energy (kJ)2749 kJ
Fat21 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate73 g
Sugar37 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole

Cooking Steps

Tzaziki maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met komkommer en buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een broodrooster? Dan kun je de pita's ook toasten.

Smaakmakers bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in repen.Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit 1 tl komijn per persoon in een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur, totdat de komijn begint te geuren.Voeg de olijfolie, de ui en de overige knoflook toe aan de hapjespan. Bak nog 3 minuten.

Tip: Je gebruikt vrij weinig olie. Zet het vuur lager als het begint aan te bakken. In de volgende stap komt er genoeg vet uit de kipgyros om alles goed te bakken.

Kipgyros bakken
3

Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten, of tot de gyros gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven.Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd in repen. Meng de helft van de munt door de tzaziki.

Tip: De meerderheid van de mensen krijgt dagelijks maar 60% van de ADH vezels binnen. Met dit gerecht zit je al bijna op 50%. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.

Serveren
4

Serveer alles op verschillende borden of in kommetjes. Laat iedereen zelf de volkoren pita's vullen met sla, tzaziki, gyros en munt. Garneer naar smaak met rode peper.

Tip: De pita's in dit gerecht zijn een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 & B2.