Buffelyoghurt geeft jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en een volle smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Buffelyoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Little gem
¼ stuk(s)
Rode peper
1 tl
Gemalen komijnzaad
100 gram
Kipgyros
2 stuk(s)
Volkoren pitabroodje
(Bevat Gluten)
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met de komkommer en de buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de little gem in repen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak 1 tl komijn per persoon tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, ui en overige knoflook toe. Bak 3 minuten).
Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten. Bak eventueel een deel van de rode peper mee met de gyros. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de helft van de munt door de tzatziki.
Zet alles in verschillende schoteltjes op tafel. Laat ieder zijn eigen volkoren pita vullen met little gem, tzatziki, gyros en verse munt. Garneer naar smaak met rode peper.