Volkoren pita's met pikante kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem

Buffelyoghurt geeft jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en een volle smaak.

Labels:
Caloriebewust
Philips Airfryer
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Buffelyoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Rode peper

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Kipgyros

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(Bevat Gluten)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan

Instructies

Tzaziki maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met de komkommer en de buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de little gem in repen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak 1 tl komijn per persoon tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, ui en overige knoflook toe. Bak 3 minuten).

Kipgyros bakken
3

Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten. Bak eventueel een deel van de rode peper mee met de gyros. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de helft van de munt door de tzatziki.

Serveren
4

Zet alles in verschillende schoteltjes op tafel. Laat ieder zijn eigen volkoren pita vullen met little gem, tzatziki, gyros en verse munt. Garneer naar smaak met rode peper.