Volkoren pita's met pikante kipgyros
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem

Buffelyoghurt geeft jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en een volle smaak.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Knoflookteen

60 g

Buffelyoghurt

(Contains Milk)

1 unit

Ui

1 unit

Little gem

¼ unit

Rode peper

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

100 g

Kipgyros

2 unit

Volkoren pitabroodje

(Contains Gluten)

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2636 kJ
Calories630 kcal
Fat21 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate71 g
Sugar11 g
Dietary Fiber13 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole

Cooking Steps

Tzaziki maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met de komkommer en de buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de little gem in repen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak 1 tl komijn per persoon tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, ui en overige knoflook toe. Bak 3 minuten).

Kipgyros bakken
3

Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten. Bak eventueel een deel van de rode peper mee met de gyros. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de helft van de munt door de tzatziki.

Serveren
4

Zet alles in verschillende schoteltjes op tafel. Laat ieder zijn eigen volkoren pita vullen met little gem, tzatziki, gyros en verse munt. Garneer naar smaak met rode peper.