Buffelyoghurt geeft jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en een volle smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Knoflookteen
60 g
Buffelyoghurt
(Contains Milk)
1 unit
Ui
1 unit
Little gem
¼ unit
Rode peper
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 g
Kipgyros
2 unit
Volkoren pitabroodje
(Contains Gluten)
5 g
Verse munt
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met de komkommer en de buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de little gem in repen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak 1 tl komijn per persoon tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, ui en overige knoflook toe. Bak 3 minuten).
Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten. Bak eventueel een deel van de rode peper mee met de gyros. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de helft van de munt door de tzatziki.
Zet alles in verschillende schoteltjes op tafel. Laat ieder zijn eigen volkoren pita vullen met little gem, tzatziki, gyros en verse munt. Garneer naar smaak met rode peper.