Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

met gekruide bloemkool, avocado en zoetzure rodekool

.

Allergenen :
Gluten
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

120 gram

Kalfsgehakt

⅓ stuk(s)

Avocado

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3592 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19 g
Vezels16 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Smaakmakers bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Bloemkool stoven
2

Voeg de gesneden bloemkool en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 12 - 16 minuten zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en bak de bloemkool daarna nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Kalfsgehakt bakken
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het kalfsgehakt met de overige Mexicaanse kruiden in 5 minuten los.

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rodekool, bloemkool, kalfsgehakt en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.