W01 - Quick (&healthy) - High fiber: 20/25 min - Taco's - use: tacoschelpen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W01 - Quick (&healthy) - High fiber: 20/25 min - Taco's - use: tacoschelpen

with a fresh salsa

Labels:
Bron van vezels
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2990 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten60.7 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels16.3 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kleine kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 180°C. 
  • Very finely dice both the onion and the Romano pepper.
  • Heat the olive oil in a deep frying pan over medium-high heat and fry 3/4 of the onion and half of the pepper for 2-3 minutes (the rest you will use to make a fresh salsa).
2
  • Add the chicken mince and ground paprika and fry for 2 minutes, separating the mince it as you do so.
  • Add the passata and ketjap, bring to the boil and let simmer for 4-5 minutes.
3
  • In the meantime transfer the taco shells to a parchment-lined baking sheet and warm in the oven for 5 minutes.
  • Finely chop the parsley.
  • Zest the lime. Then cut half of the lime into wedges and juice the rest into a small bowl.
  • Add the extra vierge olive oil, parsley and the rest of the onion and pepper. Mix well and season to taste with salt and pepper.
4
  • Drain the beans and add to the frying pan, heat for 1 more minute. Season to taste with salt and pepper.
  • Fill the taco's with the chicken mince and beans mixture. Top with the cheese and the pepper salsa.