BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
MET MAGNETRON
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

200 gram

Krieltjes

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ head

Botersla

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3901 kJ
Energie (kcal)932 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten93.2 g
waarvan suikers17 g
Vezels16 g
Eiwitten38 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Grote saladekom

Instructies

Kipburger bakken
1
  • Meng in een kom het kipgehakt met de panko. Breng op smaak met peper en zout en vorm 1 burger per persoon van het gehakt.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 minuten.
  • Draai de burger om en leg de kaas erop. Bak 4 minuten op de andere kant.
Krieltjes koken
2
  • Halveer ondertussen de krieltjes en voeg toe aan een grote magnetronbestendige kom.
  • Voeg een snufje zout, de roomboter en het water toe. Bedek de kom met vershoudfolie en prik er gaatjes in.
  • Verwarm 5 - 6 minuten op hoge stand in de magnetron, of tot de krieltjes zacht zijn wanneer je er met een vork in prikt.
  • Verwijder de vershoudfolie en laat afkoelen.
Mengen
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.
  • Leg wat slablaadjes apart om de burger mee te beleggen en snijd de overige sla grof.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en beleg het met de hamburger, de barbecuesaus, de gefrituurde uitjes, de achtergehouden slablaadjes, wat koolsla en tomaat.
  • Meng in een grote saladekom de gesneden sla, dille en krieltjes met de overige tomaat en koolsla. Voeg de honing-mosterddressing toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Serveer de burger met de salade.