Veggie visburger met ravigotedressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie visburger met ravigotedressing

met krieltjes, bieslookmayonaise en appelsalade

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat Tarwe, Gluten, Soja)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

25 gram

Radicchio en romaine

100 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3528 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten51.7 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels12.9 g
Eiwitten18 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de krieltjes, afgedekt, 9 minuten. Haal het deksel van de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tijm toe en bak 5 minuten verder.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

2
  • Meng in een kom de suiker met de helft van de wittewijnazijn.
  • Voeg de wittekool en wortel toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet opzij. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Meng in een saladekom de ravigotesaus met de extra vierge olijfolie, de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de bieslook en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Voeg vlak voor serveren de sla, de koolsla, de pompoenpitten en de appel toe aan de saladekom.
  • Meng goed met de dressing.
  • Serveer de burger met de salade en krieltjes. Serveer de bieslookmayonaise ernaast.