In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenpartjes bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Zeekraal
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Beurre blanc
(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)
50 ml
Water
¾ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Bewaar de venkelbladeren apart ter garnering later. Snijd de venkel in partjes en voeg toe aan een ovenschaal. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Schil of was de aardappelen en wortels grondig. Snijd beide in grove stukken. Voeg de aardappelen en wortels toe aan een pan en zet onder water. Verkruimel het overige bouillonblokje erboven. Kook 12 - 15 minuten, bewaar een klein beetje kookvocht. Giet af en bewaar apart.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de citroen in 6 partjes. Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeekraal, ui en knoflook 3 - 5 minuten. Blus daarna af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.
Verhit ondertussen opnieuw 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.
Verhit dezelfde koekenpan van de zalm op laag vuur en verwarm de beurre blanc 2 - 3 minuten. Stamp ondertussen de aardappelen en wortels met een aardappelstamper. Voeg de overige boter en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe en stamp tot een puree. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree en venkel over borden. Verdeel de zalm en zeekraal erbovenop. Besprenkel met de beurre blanc en garneer met het bewaarde venkelloof. Serveer met de overige citroenpartjes.