Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
¾ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Little gem
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Tuinkers
1 stuk(s)
Gerookte forelfilet
½ el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook.Kook de krieltjes in 15 - 17 minuten beetgaar en giet af.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de krieltjes en rode paprika meer vitamine C bevat dan de ADH? De paprika is ook nog rijk aan vitamine E; een antioxidant die je cellen, bloedvaten en organen beschermt.
Snijd de rode paprika in blokjes.Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de little gem in repen.Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Voor een extra frisse bite kun je wat rode ui achterhouden om het gerecht mee te garneren.
Pers de citroen uit en knip de tuinkers los.Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, tuinkers, peper en zout.Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.
Meng in de saladekom de dressing met de little gem, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.