Warme appelkruimeltaartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme appelkruimeltaartjes

Warme appelkruimeltaartjes

Snelle en gemakkelijk appeltaartjes

De kaneel die je toevoegt aan de taartjes, geeft het geheel een kruidig karakter. Het woord ‘kaneel’ is terug te leiden naar het Latijnse ‘canella’, wat stokje betekent. Dit noemden men zo omdat de dunne bast van de kaneelboom, na de oogst, vanzelf oprolt en daarna wordt gedroogd. Zo ontstaan de stokjes!

Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 6 personen

6 stuk(s)

Appel

25 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

1 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

50 gram

Fijne kristalsuiker

50 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Speltmeel

snufje

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)0 kcal
Vetten0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de appel (jonagold) in blokjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en 1 el suiker in een kom.
2

Snijd de appel (jonagold) in blokjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en 1 el suiker in een kom.

3

Vet de ovenschaaltjes in met een beetje roomboter en verdeel het appelmengsel over de ovenschaaltjes.

Kneed tot een los, kruimelig deeg.
4

Meng in een andere kom de overige roomboter, meel, overige suiker en een snufje zout. Kneed tot een los, kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appel.

5

Bak de appelkruimeltaartjes 25 minuten in de oven, of totdat het kruimeldeeg goudgeel en gaar is.

Serveer de appelkruimeltaartjes.
6

Serveer de appelkruimeltaartjes zonder iets extra’s, of naar wens met slagroom, crème fraîche of een bolletje vanille- of kaneelijs.