Warme appelkruimeltaartjes
Warme appelkruimeltaartjes

Warme appelkruimeltaartjes

Snelle en gemakkelijk appeltaartjes

De kaneel die je toevoegt aan de taartjes, geeft het geheel een kruidig karakter. Het woord ‘kaneel’ is terug te leiden naar het Latijnse ‘canella’, wat stokje betekent. Dit noemden men zo omdat de dunne bast van de kaneelboom, na de oogst, vanzelf oprolt en daarna wordt gedroogd. Zo ontstaan de stokjes!

Allergens:
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 6 people

6 unit

Appel

25 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

1 teaspoon

Gemalen kaneel

Not included in your delivery

50 g

Fijne kristalsuiker

50 g

Roomboter

(Contains Milk)

75 g

Speltmeel

pinch

Zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories0 kcal
Fat0 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate0 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de appel (jonagold) in blokjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en 1 el suiker in een kom.
2

Snijd de appel (jonagold) in blokjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en 1 el suiker in een kom.

3

Vet de ovenschaaltjes in met een beetje roomboter en verdeel het appelmengsel over de ovenschaaltjes.

Kneed tot een los, kruimelig deeg.
4

Meng in een andere kom de overige roomboter, meel, overige suiker en een snufje zout. Kneed tot een los, kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appel.

5

Bak de appelkruimeltaartjes 25 minuten in de oven, of totdat het kruimeldeeg goudgeel en gaar is.

Serveer de appelkruimeltaartjes.
6

Serveer de appelkruimeltaartjes zonder iets extra’s, of naar wens met slagroom, crème fraîche of een bolletje vanille- of kaneelijs.