Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta
Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta

Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta

De gele biet die je gebruikt voor deze lauwwarme salade, is veel frisser dan zijn rode broertje. Heerlijk in combinatie met de grove structuur van de quinoa en de romige smaak van avocado. Breng de salade op smaak met mediteraanse kruiden zoals komijn en garneer met frisse feta.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Gele biet

85 g

Quinoa

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ unit

Avocado

40 g

Feta

(Contains Milk)

30 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories645 kcal
Energy (kJ)2699 kJ
Fat27 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon en kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de biet.

2

Snipper de rode ui. Schil de biet en snijd in blokjes van ½ cm. Kook de biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet daarna af.

3

Verhit de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit ¾ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel uit de schil. Verkruimel de feta.

5

Meng in een saladekom de biet, veldsla-rucolamelange, overige rode ui, quinoa en de helft van de avocado en de helft van de feta met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta en avocado. Garneer naar smaak met extra vierge olijfolie.