Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Met een honing-mosterd dressing

Gravlax is een Scandinavisch gerecht met zalm als belangrijkste ingrediënt. De zalmfilet wordt ingewreven met suiker en zout, daarna bedekt met dille en tenslotte in folie gerold. In de middeleeuwen werd gravlax in het zand begraven. Zo kon men het langer bewaren. Het betekent letterlijk ‘in de grond begraven zalm’.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Roodschillige aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

150 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Gravlax

(Bevat Vis)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3038 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm.
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelen, samen met de eieren, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af, laat de aardappelen zonder deksel uitstomen en laat de eieren schrikken met koud water.

2

Snijd ondertussen de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.

Bak de snijbonen.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en bak 6 – 7 minuten op middelmatig vuur. Spoel vervolgens de snijbonen af met koud water.

4

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout.

Snijd de gravlax klein.
5

Pel het ei en snijd het ei en de gravlax fijn.

6

Meng in een saladekom de aardappelblokjes, de snijbonen, het ei, de helft van de gravlax en de dressing. Scheur de veldsla klein en schep er ook doorheen.

Garneer met de overige gravlax.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige gravlax.