Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen
Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Met een honing-mosterd dressing

Gravlax is een Scandinavisch gerecht met zalm als belangrijkste ingrediënt. De zalmfilet wordt ingewreven met suiker en zout, daarna bedekt met dille en tenslotte in folie gerold. In de middeleeuwen werd gravlax in het zand begraven. Zo kon men het langer bewaren. Het betekent letterlijk ‘in de grond begraven zalm’.

Allergens:
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Roodschillige aardappelen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

150 g

Snijbonen

1 unit

Gravlax

(Contains Fish)

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 unit

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories726 kcal
Energy (kJ)3038 kJ
Fat36 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm.
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelen, samen met de eieren, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af, laat de aardappelen zonder deksel uitstomen en laat de eieren schrikken met koud water.

2

Snijd ondertussen de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.

Bak de snijbonen.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en bak 6 – 7 minuten op middelmatig vuur. Spoel vervolgens de snijbonen af met koud water.

4

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout.

Snijd de gravlax klein.
5

Pel het ei en snijd het ei en de gravlax fijn.

6

Meng in een saladekom de aardappelblokjes, de snijbonen, het ei, de helft van de gravlax en de dressing. Scheur de veldsla klein en schep er ook doorheen.

Garneer met de overige gravlax.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige gravlax.