Warmgerookte makreelfilet met oosterse noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warmgerookte makreelfilet met oosterse noedels

Warmgerookte makreelfilet met oosterse noedels

Met peultjes, citroengras en geroosterde kokos

Deze noedels eet je met warmgerookte makreel. Haal de makreel ruim van tevoren uit de koelkast. Hierdoor komt het visvlees op kamertemperatuur en wordt het mooi zacht. Warmgerookte makreel in een oosters gerecht is wellicht verrassend, maar combineert perfect met het knapperige van de peultjes en de kokosrasp.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

65 gram

Peultjes

60 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2577 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in fijne ringen.

Makreel verdelen
2

Verwijder het vel van de makreel en verdeel de makreel met twee vorken in kleine stukken.

Kokosrasp roosteren
3

Verhit vervolgens een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de prei, het citroengras en de sojasaus 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de peultjes toe.

Noedels koken
5

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels met de helft van de makreel en de helft van de kokosrasp toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en kokosrasp.