Deze noedels eet je met warmgerookte makreel. Haal de makreel ruim van tevoren uit de koelkast. Hierdoor komt het visvlees op kamertemperatuur en wordt het mooi zacht. Warmgerookte makreel in een oosters gerecht is wellicht verrassend, maar combineert perfect met het knapperige van de peultjes en de kokosrasp.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Gerookte makreel
(Contains Fish)
½ unit
Prei
5 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
1 teaspoon
Gemalen citroengras
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
65 g
Peultjes
60 g
Noedels
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in fijne ringen.
Verwijder het vel van de makreel en verdeel de makreel met twee vorken in kleine stukken.
Verhit vervolgens een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de prei, het citroengras en de sojasaus 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de peultjes toe.
Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels met de helft van de makreel en de helft van de kokosrasp toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en kokosrasp.