Warmgerookte makreelfilet met oosterse noedels
Warmgerookte makreelfilet met oosterse noedels

Warmgerookte makreelfilet met oosterse noedels

Met peultjes, citroengras en geroosterde kokos

Deze noedels eet je met warmgerookte makreel. Haal de makreel ruim van tevoren uit de koelkast. Hierdoor komt het visvlees op kamertemperatuur en wordt het mooi zacht. Warmgerookte makreel in een oosters gerecht is wellicht verrassend, maar combineert perfect met het knapperige van de peultjes en de kokosrasp.

Allergens:
Fish
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

½ unit

Prei

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

65 g

Peultjes

60 g

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2577 kJ
Calories616 kcal
Fat31 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate56 g
Sugar3.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in fijne ringen.

Makreel verdelen
2

Verwijder het vel van de makreel en verdeel de makreel met twee vorken in kleine stukken.

Kokosrasp roosteren
3

Verhit vervolgens een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de prei, het citroengras en de sojasaus 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de peultjes toe.

Noedels koken
5

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels met de helft van de makreel en de helft van de kokosrasp toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en kokosrasp.