Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin

Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin

met frisse dilledressing en radijsjes

Deze luxe salade uit de Scandinavische keuken met warmgerookte zalm en dille zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

5 gram

Verse dille

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ head

Botersla

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

250 gram

Aardappelgratin

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)705 kcal
Energie (kJ)2948 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers5 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Zout5 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de radijs in plakjes. Snijd de komkommer door de helft en dan in plakjes.
Dressing maken
2
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een saladekom de mayonaise, de dille en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 el water en breng op smaak met peper en zout. Houd een klein beetje dressing apart in een klein kommetje ter garnering.
  • Bak de gratin 20 minuten in de oven, of tot de gratin goudbruin kleurt.
Salade maken
3
  • Scheur de sla grof en voeg toe aan de saladekom.
  • Voeg de komkommer en de helft van de radijs toe en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Verdeel de overige radijs en de zalmsnippers over de salade.
  • Besprenkel met de overige dressing en serveer met de aardappelgratin.

Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.