Kalfsburger deluxe met pompoenpuree en uiensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger deluxe met pompoenpuree en uiensaus

Kalfsburger deluxe met pompoenpuree en uiensaus

met spruitjes, spek en walnoten

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Allergenen :
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Aardappelen

40 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Pompoenblokjes

150 gram

Spruiten

50 gram

Mosterdcress

40 gram

Pikante uienchutney

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3850 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten60.8 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten53.2 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels13.8 g
Eiwitten37.3 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan of grote koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen en pompoenblokjes samen toe aan een van de pannen en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de aardappelen en pompoen, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten. Kook de spruiten 4 - 6 minuten in de andere pan (zie Tip). Giet af en spoel de spruiten onder koud water, zodat ze niet verder garen.
  • Snipper de ui.

Tip: Heb je erg grote spruiten gekregen? Snijd ze dan eventueel doormidden voor je ze kookt.

2
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Hak de walnoten grof en rooster ze in de pan tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en voeg de burger en de helft van de ui toe. Bak de burger 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de burger uit pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de pikante uienchutney toe aan de koekenpan en laat 2 - 3 minuten inkoken op laag vuur. 
Spruiten bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de overige ui al roerend 8 minuten. 
  • Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur, of tot het spek krokant is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Knip de mosterdcress los van het plantje.
  • Giet de aardappelen en pompoen af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast.
  • Garneer de spruitjes met de walnoten.
  • Garneer de puree met de mosterdcress. 
  • Serveer met de uiensaus.