Kalfsburger deluxe met pompoenpuree en uiensaus
Kalfsburger deluxe met pompoenpuree en uiensaus

Kalfsburger deluxe met pompoenpuree en uiensaus

met spruitjes, spek en walnoten

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Allergens:
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Potatoes

40 g

Bacon lardons

½ piece

Onion

150 g

Diced pumpkin

150 g

Brussels sprouts

50 g

Mustard cress

40 g

Onion chutney

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3850 kJ
Calories920 kcal
Fat60.8 g
Saturated Fat23.9 g
Carbohydrate53.2 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein37.3 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Sautépan or large frying pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen en pompoenblokjes samen toe aan een van de pannen en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de aardappelen en pompoen, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten. Kook de spruiten 4 - 6 minuten in de andere pan (zie Tip). Giet af en spoel de spruiten onder koud water, zodat ze niet verder garen.
  • Snipper de ui.

Tip: Heb je erg grote spruiten gekregen? Snijd ze dan eventueel doormidden voor je ze kookt.

2
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Hak de walnoten grof en rooster ze in de pan tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en voeg de burger en de helft van de ui toe. Bak de burger 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de burger uit pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de pikante uienchutney toe aan de koekenpan en laat 2 - 3 minuten inkoken op laag vuur. 
Spruiten bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de overige ui al roerend 8 minuten. 
  • Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur, of tot het spek krokant is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Knip de mosterdcress los van het plantje.
  • Giet de aardappelen en pompoen af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast.
  • Garneer de spruitjes met de walnoten.
  • Garneer de puree met de mosterdcress. 
  • Serveer met de uiensaus.