Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
20 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.
Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de burger dan zonder de frietjes. Je kunt de aardappelen op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burger en laat smelten.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Meng in de saladekom de rucola, tomaat en de helft van de gebakken ui door de dressing.
Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbol open en beleg met de burger. Schep er 1 el uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.