Wildzwijnburger met kaas en uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

20 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4162 kJ
Energie (kcal)995 kcal
Vetten57.8 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13 g
Eiwitten34.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de burger dan zonder de frietjes. Je kunt de aardappelen op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten bereiden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burger en laat smelten.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Salade mengen
5

Meng in de saladekom de rucola, tomaat en de helft van de gebakken ui door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbol open en beleg met de burger. Schep er 1 el uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.