Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
1.5 piece
Tomato
15 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
40 g
Arugula
20 g
Onion chutney
1 piece
Wild boar burgers
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.
Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de burger dan zonder de frietjes. Je kunt de aardappelen op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burger en laat smelten.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Meng in de saladekom de rucola, tomaat en de helft van de gebakken ui door de dressing.
Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbol open en beleg met de burger. Schep er 1 el uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.