Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade

met zelfgemaakte pure chocolademousse als dessert

Pak uit in december met elke week een tweegangendiner op het menu. Te beginnen met de burger van je dromen: vlees van wild zwijn met cranberry chutney, gekaramelliseerde uien en blauwe kaas. De perfecte combinatie van zoet, zout en hartig op een brioche geserveerd met zelfgemaakte friet en frisse salade van rode kool, appel en munt. Houd een beetje ruimte over voor het dessert: een zelfgemaakte, intens pure chocolademousse op een bedje van speculaas. Perfect voor Sinterklaasavond!

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Rodekool, gesneden

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe, Eieren Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

20 gram

Cranberrychutney

(Bevat Mosterd)

10 gram

Tuinkers

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Snijbiet en veldsla

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9251 kJ
Energie (kcal)2211 kcal
Vetten144 g
waarvan verzadigd58.9 g
Koolhydraten157 g
waarvan suikers66.6 g
Vezels14 g
Eiwitten60 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Frieten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietje van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30-40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Zorg ervoor dat de briochebroodjes later ook nog in de oven passen.

Snijden
2

Hak de geschaafde rode kool fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd per persoon 2 dunne plakjes van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el honing met het citroensap, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rode kool, de appel en de munt toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de rode ui in halve ringen. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten mee met de frieten in de oven.

Bak de burgers
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie, in 3-5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Broodjes smeren
5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de schijfjes appel erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Leg het ontbijtspek op de burger en werk af met de waterkers. Top af met de danablu.

Bord opmaken
6

Meng de snijbiet en veldsla met de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de rodekoolsalade, ovenfrietjes en mayonaise.