Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree

Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree

met romige spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Spinazie

50 gram

Kruidenroomkaas

40 gram

Pikante uienchutney

2 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3208 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers23 g
Vezels9.7 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Rasp
Wok of hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouilonblokje toe aan de koekenpan waarin je net de burger hebt gebakken. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt. Roer af en toe door.

Tip: Merk je dat je saus nog wat te dun is, zet het de laatste 2 minuten op hoog vuur zodat de saus wat meer zal indikken.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Rasp ondertussen twee mespuntjes nootmuskaat per persoon. Voeg zodra de spinazie geslonken is de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout en per persoon: 1 mespuntje geraspte nootmuskaat en 1/2 tl mosterd.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen.