Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
1 stuk(s)
Wortel
150 gram
Zoete aardappel
100 gram
Spinazie
50 gram
Kruidenroomkaas
40 gram
Pikante uienchutney
2 snufje
Nootmuskaat
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouilonblokje toe aan de koekenpan waarin je net de burger hebt gebakken. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt. Roer af en toe door.
Tip: Merk je dat je saus nog wat te dun is, zet het de laatste 2 minuten op hoog vuur zodat de saus wat meer zal indikken.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Rasp ondertussen twee mespuntjes nootmuskaat per persoon. Voeg zodra de spinazie geslonken is de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout en per persoon: 1 mespuntje geraspte nootmuskaat en 1/2 tl mosterd.
Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen.