Ken jij Thais basilicum al? De blaadjes zijn steviger dan die van normaal basilicum, de smaak is sterker dan de bij ons bekende variant en is te omschrijven als anijsachtig. Je vraagt je haast af waarom het eigenlijk basilicum heet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Pandanrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
100 gram
Paksoi
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
2.5 gram
Thais basilicum
100 gram
Biefstukreepjes
½ stuk(s)
Runderbouillon
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Honing
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg 1/4 bouillonblokjes per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.
• Verwarm in een hapjespan met deksel de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. • Voeg 2 el water per persoon, de honing en de sojasaus toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.
• Ris ondertussen de blaadjes Thais basilicum van de takjes en snijd deze in reepjes. • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en laat 1 minuut, onafgedekt, meebakken. Let op, de biefstukreepjes zijn erg snel gaar! • Voeg in de laatste minuut 3/4 van het Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.
• Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met de biefstukreepjes erop. • Garneer met het overige Thaise basilicum.