Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi
Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Met paprika, rijst en Thais basilicum

Ken jij Thais basilicum al? De blaadjes zijn steviger dan die van normaal basilicum, de smaak is sterker dan de bij ons bekende variant en is te omschrijven als anijsachtig. Je vraagt je haast af waarom het eigenlijk basilicum heet!

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

100 g

Paksoi

20 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2.5 g

Thais basilicum

100 g

Biefstukreepjes

Not included in your delivery

½ unit

Runderbouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2690 kJ
Calories643 kcal
Fat17 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate85 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber4 g
Protein34 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Koken en snijden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg 1/4 bouillonblokjes per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.

Groenten bereiden
2

• Verwarm in een hapjespan met deksel de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. • Voeg 2 el water per persoon, de honing en de sojasaus toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Mengen en koken
3

• Ris ondertussen de blaadjes Thais basilicum van de takjes en snijd deze in reepjes. • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en laat 1 minuut, onafgedekt, meebakken. Let op, de biefstukreepjes zijn erg snel gaar! • Voeg in de laatste minuut 3/4 van het Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.

Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met de biefstukreepjes erop. • Garneer met het overige Thaise basilicum.