Ken jij Thais basilicum al? De blaadjes zijn steviger dan die van normaal basilicum, de smaak is sterker dan de bij ons bekende variant en is te omschrijven als anijsachtig. Je vraagt je haast af waarom het eigenlijk basilicum heet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Pandanrijst
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
100 g
Paksoi
20 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
2.5 g
Thais basilicum
100 g
Biefstukreepjes
½ unit
Runderbouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg 1/4 bouillonblokjes per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.
• Verwarm in een hapjespan met deksel de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. • Voeg 2 el water per persoon, de honing en de sojasaus toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.
• Ris ondertussen de blaadjes Thais basilicum van de takjes en snijd deze in reepjes. • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en laat 1 minuut, onafgedekt, meebakken. Let op, de biefstukreepjes zijn erg snel gaar! • Voeg in de laatste minuut 3/4 van het Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.
• Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met de biefstukreepjes erop. • Garneer met het overige Thaise basilicum.