Worstenbroodjes op z'n Vlaams
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met wortelsalade en appelmoes

Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken met geklutst ei. Zo krijgt het worstenbroodje een feestelijk glimmend korstje!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3814 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten57.3 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten66.4 g
waarvan suikers32.6 g
Vezels11.2 g
Eiwitten25.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de benodigde hoeveelheid bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de bladerdeegstrook en leg de worst er in het midden op.

Worstenbroodje maken
2

Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren. 

Raspen
4

Rasp de wortel met een grove rasp.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geraspte wortel en de overige krulpeterselie toe en meng met de dressing.

Serveren
6

Serveer de worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.