Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken met geklutst ei. Zo krijgt het worstenbroodje een feestelijk glimmend korstje!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
10 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
1 piece
Apple
1 piece
Carrot
100 g
Seasoned minced meat blend
(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Mustard
30 milliliters
Water
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de benodigde hoeveelheid bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de bladerdeegstrook en leg de worst er in het midden op.
Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).
Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren.
Rasp de wortel met een grove rasp.
Maak in een saladekom een dressing per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geraspte wortel en de overige krulpeterselie toe en meng met de dressing.
Serveer de worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.