Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-notenbrood

Deze soep maak je met wortel en tomaat. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en mooie, diep oranje kleur. De buffelmozzarella maakt de soep romig en zacht en het basilicum zorgt voor een fris accent. Lekker met het knapperig gebakken rozijnen-notenbroodje.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Bevat Gluten, Noten)

125 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Bouillon toevoegen
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Mozzarella scheuren
4

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood 6 – 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur de mozzarella klein.

Soep pureren
5

Haal vervolgens de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.