Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-notenbrood

Deze soep maak je met wortel en tomaat. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en mooie, diep oranje kleur. De buffelmozzarella maakt de soep romig en zacht en het basilicum zorgt voor een fris accent. Lekker met het knapperig gebakken rozijnen-notenbroodje.

Allergens:
Celery
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Peen

2 unit

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 unit

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Contains Gluten, Tree nuts)

125 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3188 kJ
Calories762 kcal
Fat41 g
Saturated Fat19.7 g
Carbohydrate62 g
Sugar24.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Large Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Bouillon toevoegen
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Mozzarella scheuren
4

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood 6 – 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur de mozzarella klein.

Soep pureren
5

Haal vervolgens de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.