Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-notenbrood

.

Allergenen :
Selderij
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

120 gram

Soepballetjes

1 stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(Bevat Gluten, Noten)

125 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4448 kJ
Energie (kcal)1063 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd28.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels11 g
Eiwitten56 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Pan
Staafmixer

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur.

.
4

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Voeg de soepballetjes toe, zet de pan terug op het vuur en laat de soep nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

.
5

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood 6 - 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Snijd het noten-rozijnenbrood open en beleg met de helft van de mozzarella.

.
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.