Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-notenbrood

.

Allergens:
Celery
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Wortel

2 unit

Tomaat

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

120 g

Soepballetjes

1 unit

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(Contains Gluten, Tree nuts)

125 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4448 kJ
Calories1063 kcal
Fat66 g
Saturated Fat28.8 g
Carbohydrate56 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber11 g
Protein56 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Immersion blender

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur.

.
4

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Voeg de soepballetjes toe, zet de pan terug op het vuur en laat de soep nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

.
5

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood 6 - 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Snijd het noten-rozijnenbrood open en beleg met de helft van de mozzarella.

.
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.