Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui

Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui

met ei, frisse groenten en yoghurt-muntsaus

Nieuw in je box: baba ganoush! Deze smeuïge dip van aubergine geeft jouw gerecht op een snelle en makkelijke manier een Midden-Oosterse twist! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Ei

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Baba ganoush

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Sesamzaad

50 gram

Rodekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2914 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.1 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede steelpan op middellaag vuur. Bak de rode ui 10 minuten. Blus de ui af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Snijden
2

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water, zodat de eieren makkelijker te pellen zijn. Pel de eieren en snijd in plakken. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften in halve maantjes. Meng de komkommer in een kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Yoghurtsaus maken
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de fijngesneden munt en knoflook. Breng flink op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Gebruik dan minder of laat de knoflook achterwege.

Serveren
4

Serveer de zoetzure komkommer, eiplakjes, baba ganoush, yoghurt-muntsaus, gekaramelliseerde ui, sesamzaadjes en rodekool-wortelmix in aparte kommetjes. Zet de kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan maken.