Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui

Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui

met cranberrychutney en oregano

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3749 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers28 g
Vezels4.3 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

Ui karameliseren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney nog 2 - 3 minuten.

Halloumi bakken
3

Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de halloumi 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Serveren
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de gemengde sla doorheen.Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de chutney van ui en cranberry. Meng de overige tomaat en komkommer door de gemengde sla en serveer de salade erbij.