Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui
Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui

Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui

met cranberrychutney en oregano

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

40 g

Cranberry chutney

3 piece

Wholewheat tortilla

¼ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories896 kcal
Energy (kJ)3749 kJ
Fat49 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate73 g
Sugar28 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

Ui karameliseren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney nog 2 - 3 minuten.

Halloumi bakken
3

Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de halloumi 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Serveren
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de gemengde sla doorheen.Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de chutney van ui en cranberry. Meng de overige tomaat en komkommer door de gemengde sla en serveer de salade erbij.