.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Dried oregano
40 g
Cranberry chutney
3 piece
Wholewheat tortilla
¼ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Tomato
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney nog 2 - 3 minuten.
Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de halloumi 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de gemengde sla doorheen.Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de chutney van ui en cranberry. Meng de overige tomaat en komkommer door de gemengde sla en serveer de salade erbij.