Wraps met kruidige aubergine en tartaar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met kruidige aubergine en tartaar

Wraps met kruidige aubergine en tartaar

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus

Waan je in oosterse sferen met deze wraps met tartaar en aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kurkuma voor een volle, kruidige smaak. De rundertartaar snijd je in stukjes en bak je kort. Zo krijgt het vlees een hartige smaak, maar blij het wel rosé en lekker mals. Houd je van pikant? Serveer dan met sambal, harissa of chilisaus voor wat extra pit!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Aubergine

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

0.13 stuk(s)

IJsbergsla

100 gram

Rundertartaar

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3443 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Kruidenolie maken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en de kurkuma en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bereiden
2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.

Verkruimelen en snijden
3

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.

Tartaarstukjes bakken
4

Snijd elke rundertartaar in acht gelijke stukjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tartaarstukjes in 2 – 3 minuten rosé, of langer naar smaak.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, gebakken tartaar en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.