Waan je in oosterse sferen met deze wraps met tartaar en aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kurkuma voor een volle, kruidige smaak. De rundertartaar snijd je in stukjes en bak je kort. Zo krijgt het vlees een hartige smaak, maar blij het wel rosé en lekker mals. Houd je van pikant? Serveer dan met sambal, harissa of chilisaus voor wat extra pit!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Gemalen kurkuma
½ stuk(s)
Aubergine
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Tomaat
0.13 stuk(s)
IJsbergsla
100 gram
Rundertartaar
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Gluten)
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en de kurkuma en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.
Snijd elke rundertartaar in acht gelijke stukjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tartaarstukjes in 2 – 3 minuten rosé, of langer naar smaak.
Verpak de de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.
Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, gebakken tartaar en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.