Zachte geitenkaasroom
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zachte geitenkaasroom

Zachte geitenkaasroom

Met gemarineerde aardbeien

Bij een dessert denk je misschien niet meteen aan kaas. Toch zijn mascarpone, kwark en ricotta alle drie populaire kazen in zoete desserts. In restaurants kom je ook vaak spannende combinaties tegen waarin geitenkaas geserveerd wordt met iets zoets. Met balsamicoaardbeien, geitenkaas en room zet jij vandaag een dessert op tafel om trots op te zijn.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardbei

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3.5 el

Fijne kristalsuiker

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd26.7 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers33.1 g
Vezels2 g
Eiwitten7 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Staafmixer

Instructies

Aardbeien snijden
1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.

Aardbeien marineren
2

Meng in een kom de aardbeien met 1 1/4 el suiker per persoon en de balsamicoazijn.

Geitenkaasroom maken
3

Mix in een hoge kom met staafmixer de verse geitenkaas met de slagroom en 1/2 el kristalsuiker per persoon.

Serveren
4

Verdeel de geitenkaasroom over kommetjes of schep voorzichtig in mooie glazen. Schep de gemarineerde aardbeien erop.