Zachte geitenkaasroom
Zachte geitenkaasroom

Zachte geitenkaasroom

Met gemarineerde aardbeien

Bij een dessert denk je misschien niet meteen aan kaas. Toch zijn mascarpone, kwark en ricotta alle drie populaire kazen in zoete desserts. In restaurants kom je ook vaak spannende combinaties tegen waarin geitenkaas geserveerd wordt met iets zoets. Met balsamicoaardbeien, geitenkaas en room zet jij vandaag een dessert op tafel om trots op te zijn.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardbei

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

200 g

Slagroom

(Contains Milk)

Not included in your delivery

3.5 tablespoon

Fijne kristalsuiker

1.5 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

Nutrition Values

Energy (kJ)2289 kJ
Calories547 kcal
Fat41 g
Saturated Fat26.7 g
Carbohydrate36 g
Sugar33.1 g
Dietary Fiber2 g
Protein7 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Aardbeien snijden
1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.

Aardbeien marineren
2

Meng in een kom de aardbeien met 1 1/4 el suiker per persoon en de balsamicoazijn.

Geitenkaasroom maken
3

Mix in een hoge kom met staafmixer de verse geitenkaas met de slagroom en 1/2 el kristalsuiker per persoon.

Serveren
4

Verdeel de geitenkaasroom over kommetjes of schep voorzichtig in mooie glazen. Schep de gemarineerde aardbeien erop.