Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengel dat in vrijwel alle Egyptische huishoudens te vinden is. Dukh dukh betekent letterlijk vijzelen. De kruidige dukkah met amandelen en komijnpoeder hoeft niet heel fijngemalen te worden. Het malen is enkel om alle kruiden en smaken met elkaar samen te voegen.

Allergenen :
Noten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vleestomaat

⅓ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Krieltjes

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

½ tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3038 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten60 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Koekenpan
Kom
Staafmixer of blender

Instructies

Snijd de tomaat en courgette
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de vleestomaat doormidden en de courgette in plakken van ongeveer een ½ cm dik. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Meng in een ovenschaal met bakpapier de courgette met de helft van de knoflook en 1/3 van de olijfolie. Haal de vleestomaten met de open kant door de olie in de ovenschaal, keer de vleestomaten om en meng met de courgette. Bestrooi naar smaak met peper en zout en bak de groenten 20 – 25 minuten in de oven.

3

Was ondertussen de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

4

Hak ondertussen de amandelen en koriander fijn. Was de citroen grondig en rasp de schil met een fijne rasp.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het komijnpoeder, de citroenrasp en de overige knoflook toe en bak 30 seconden. Schep de amandeldukkah over in een hoge kom of blender en bestrooi met peper en zout.

Hak de amandel-dukkah fijn
6

Hak de amandel-dukkah met een staafmixer of in de blender grof. Dek goed af tijdens het malen. Voeg vervolgens de koriander toe.

Bak de zalmfilet
7

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

8

Voeg de amandel-dukkah toe aan de gebakken krieltjes en roerbak 1 minuut. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd
9

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de groenten en zalm.