Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Voorgerecht | 2 porties | Kappertjes & ingelegde rode ui

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze zelfgemaakte carpaccio van koudgerookte zalm. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Citroen

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

2 tl

Zout

2 el

Olijfolie

2 tl

Suiker

2 tl

Rodewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)403 kcal
Energie (kJ)1684 kJ
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten14.9 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels4 g
Eiwitten15.6 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de citroen uit in een kleine kom en houd 1/2 el citroensap apart.
  • Voeg de ui toe en meng met 2 el water, 2 tl suiker, 2 tl rodewijnazijn en 2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
2
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Voeg de kruiden toe aan een kleine kom. Meng met 1/2 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snijd of schaaf acht dunne linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.
3
  • Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, of tot ze openspringen. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Let op: dep de kappertjes goed droog vóór het frituren, anders kan het gaan spetteren.
4
  • Verdeel de koudgerookte zalm over twee kleine borden.
  • Leg een handje slamix in het midden op de zalm.
  • Rol de komkommerlinten op in de lengte en verdeel de rolletjes over de zalm.
  • Garneer met de rode ui en de kappertjes.
  • Besprenkel met de kruidenolie.