Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie
Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie

Voorgerecht | 2 porties | Kappertjes & ingelegde rode ui

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze zelfgemaakte carpaccio van koudgerookte zalm. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!

Tags:
Recipe
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

120 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

20 g

Capers

1 piece

Onion

10 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Lemon

40 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

2 teaspoon

Salt

2 tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Sugar

2 teaspoon

Red wine vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1684 kJ
Calories403 kcal
Fat31.1 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate14.9 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber4 g
Protein15.6 g
Salt6.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de citroen uit in een kleine kom en houd 1/2 el citroensap apart.
  • Voeg de ui toe en meng met 2 el water, 2 tl suiker, 2 tl rodewijnazijn en 2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
2
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Voeg de kruiden toe aan een kleine kom. Meng met 1/2 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snijd of schaaf acht dunne linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.
3
  • Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, of tot ze openspringen. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Let op: dep de kappertjes goed droog vóór het frituren, anders kan het gaan spetteren.
4
  • Verdeel de koudgerookte zalm over twee kleine borden.
  • Leg een handje slamix in het midden op de zalm.
  • Rol de komkommerlinten op in de lengte en verdeel de rolletjes over de zalm.
  • Garneer met de rode ui en de kappertjes.
  • Besprenkel met de kruidenolie.