Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Zalmfilet

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

1.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme visbouillon

1 tl

Suiker

½ el

Bloem

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3319 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.3 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Garde
Steelpan
Aardappelstamper
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Komkommersalade maken
2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de bieslook fijn. Meng de komkommer in een saladekom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Bieslooksaus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Fruit de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Roer goed door met een garde en verlaag het vuur. Laat 5 - 10 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe aan de puree om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zalmfilet bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal ondertussen de steelpan met de saus van het vuur en roer de zure room en de overige bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de zalmfilet op de bieslookpuree, schep de roomsaus eroverheen en garneer met de tomatenblokjes. Serveer met de komkommersalade.

Tip: Wist je dat in zalm veel vitamine D zit? Deze vitamine versterkt je immuunsysteem. Ook heb je het nodig voor de opname van calcium.