Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

½ piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh chives

1 piece

Fillet of salmon

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

1.5 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

75 milliliters

Low sodium fish stock

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Flour

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories793 kcal
Energy (kJ)3319 kJ
Fat45 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate63 g
Sugar18 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Whisk
Saucepan
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Komkommersalade maken
2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de bieslook fijn. Meng de komkommer in een saladekom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Bieslooksaus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Fruit de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Roer goed door met een garde en verlaag het vuur. Laat 5 - 10 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe aan de puree om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zalmfilet bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal ondertussen de steelpan met de saus van het vuur en roer de zure room en de overige bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de zalmfilet op de bieslookpuree, schep de roomsaus eroverheen en garneer met de tomatenblokjes. Serveer met de komkommersalade.

Tip: Wist je dat in zalm veel vitamine D zit? Deze vitamine versterkt je immuunsysteem. Ook heb je het nodig voor de opname van calcium.