Zalmfilet met romige mafaldine pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met romige mafaldine pasta

Zalmfilet met romige mafaldine pasta

met Siciliaanse kruiden, rode pesto en basilicum

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat 'kleine koninginnen' betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

20 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4751 kJ
Energie (kcal)1136 kcal
Vetten63.9 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels10.5 g
Eiwitten44.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
Saus maken
2
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Blus de rode cherrytomaten af met de kookroom en het kookvocht.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden, de spinazie, de rode pesto en de helft van de verse kruiden toe en laat op laag vuur inkoken tot serveren. 
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom.

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.

Zalm bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut.
  • Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot het goudbruin kleurt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de panko uit de pan, voeg toe aan een kleine kom en laat afkoelen. Roer de helft van de verse kruiden en 1/2 tl citroenrasp per persoon erdoor.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.

Tip: Let op: blijf bij de panko en schep regelmatig om zodat het niet verbandt.

Serveren
4
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Blus in de laatste minuut af met 1 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout. 
  • Meng de pasta met de saus en verdeel over diepe borden. 
  • Leg de zalm op de pasta en garneer met de panko.