Zeebaars met romige citroen linguine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Zeebaars met romige citroen linguine

met haricots verts en amandelen

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Sjalot

40 ml

Visfond

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

150 gram

Haricots verts

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels7.1 g
Eiwitten46.6 g
Zout0.3 g

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de spaghetti. Kook de linguine 10 -  12 minuten en giet daarna af (zie Tip).
  • Snijd de sjalot in dunne halve maantjes.
  • Rasp per persoon 1/2 tl citroenrasp en snijd de citroen in plakjes.

Tip: Bewaar eventueel wat van het kookvocht om later toe te voegen aan de pastasaus. Handig als de saus wat te veel inkookt.

2
  • Wrijf de vis in met persoon 1/2 el olijfolie, peper en zout.
  • Leg de helft van de sjalot, de verse rozemarijn en per persoon 2 citroenplakjes in een ovenschaal. Giet de visfond erover. 
  • Leg de vis, met huid naar boven, op de citroenplakjes.
  • Bak de vis 15 minuten in de oven.
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. 
  • Verhit per persoon 1/2 el boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de overige sjalot en haricots verts toe en bak 5 - 7 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie op laag vuur. Voeg de slagroom, het kookvocht van de vis en de Italiaanse kruiden toe aan een hapjespan en laat 2 -3 minuten inkoken op laag vuur (zie Tip). 

Tip: voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus te veel inkookt. 

4
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng de linguine en citroenrasp door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de spaghetti en haricots verts over de borden. Leg de vis schuin over de linguine. 
  • Garneer met de amandelen.