Zeebaars met aardappel en salade

Zeebaars met aardappel en salade

met knapperige spekjes en sperziebonen

Allergens:
Fish
Milk
Almonds
Peanuts
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Sea bass

(Contains Fish)

1 piece

Shallot

40 milliliters

Fish stock concentrate

½ piece

Lemon

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sprig

Fresh rosemary

½ sachet(s)

Italian seasoning

150 g

Haricots verts

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

Nutrition Values

Energy (kJ)3452 kJ
Calories825 kcal
Fat33 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate81.4 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein46 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de spaghetti. Kook de linguine 10 -  12 minuten en giet daarna af (zie Tip).
  • Snijd de sjalot in dunne halve maantjes.
  • Rasp per persoon 1/2 tl citroenrasp en snijd de citroen in plakjes.

Tip: Bewaar eventueel wat van het kookvocht om later toe te voegen aan de pastasaus. Handig als de saus wat te veel inkookt.

2
  • Wrijf de vis in met persoon 1/2 el olijfolie, peper en zout.
  • Leg de helft van de sjalot, de verse rozemarijn en per persoon 2 citroenplakjes in een ovenschaal. Giet de visfond erover. 
  • Leg de vis, met huid naar boven, op de citroenplakjes.
  • Bak de vis 15 minuten in de oven.
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. 
  • Verhit per persoon 1/2 el boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de overige sjalot en haricots verts toe en bak 5 - 7 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie op laag vuur. Voeg de slagroom, het kookvocht van de vis en de Italiaanse kruiden toe aan een hapjespan en laat 2 -3 minuten inkoken op laag vuur (zie Tip). 

Tip: voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus te veel inkookt. 

4
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng de linguine en citroenrasp door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de spaghetti en haricots verts over de borden. Leg de vis schuin over de linguine. 
  • Garneer met de amandelen.