In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Sjalot
2.5 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Vers citroengras
0.17 zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.17 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
75 gram
Jasmijnrijst
150 ml
Kokosmelk
100 gram
Varkenshaaspuntjes
5 gram
Verse koriander
½ tl
Suiker
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de varkenshaaspuntjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de aubergine en rode puntpaprika in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de aubergine 7 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd ondertussen de knoflook en de sjalot in vieren. Snijd 1/4 rode peper per persoon in ringen en snijd de gember in blokjes. Verwijder de onderste 1/2 centimeter van het verse citroengras en snijd in ringen. Het hoeft allemaal niet fijngesneden te worden: je maakt straks een pasta met de staafmixer.
Tip: Houd je van pittig? Gebruik dan meer rode peper naar smaak, of voeg later wat sambal toe.
Meng de gember, het citroengras, de sjalot, de knoflook en per persoon 1/4 rode peper, 10 ml vissaus, 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl suiker, een snufje zout en 1/2 el zonnebloemolie in een blender of hoge kom met staafmixer en pureer tot een smeuïge pasta. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 voor deze maaltijd. De overige rijst kan je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit een wok of hapjespan middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten. Voeg de aubergine, puntpaprika en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse koriander grof.
Tip: Je serveert de varkenshaaspuntjes apart bovenop de curry, maar ze kunnen ook met de curry gemengd worden als je dat lekker vindt.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry er half overheen. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover en garneer met de verse koriander.