Zelfgemaakte kip cordon bleu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

met krieltjes en geglaceerde wortelen

Wist je dat cordon bleu ook een Franse ridderorde is? Dit gerecht is ernaar vernoemd omdat het werd beschouwd als een excellente culinaire prestatie!

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

200 gram

Krieltjes

1 plak(ken)

Achterham

15 gram

Geraspte emmentaler

15 gram

Panko paneermeel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Bruine basterdsuiker

½ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3488 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14 g
Vezels13.1 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Diep bord
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Houd ruimte over op de bakplaat voor de kip cordon bleu. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven.

Cordon bleu maken
2

Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip cordon bleu in 2 - 3 minuten rondom goudbruin. Leg de kip cordon bleu daarna naast de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 15 - 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege de krieltjes om.

Wortelen koken
4

Halveer de wortelen in de lengte en snijd schuin in stukjes van 2 cm. Voeg de de wortelen, de groentebouillon en per persoon 1 tl bruine suiker toe aan een hapjespan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortelen in 8 - 10 minuten zacht.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, ei en leverworst.

Wortelen glaceren
5

Haal het deksel van de hapjespan en kook het vocht 5 - 8 minuten in tot een siroop. Roer er per persoon 1/4 el roomboter en 1 tl tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is er (bijna) geen kookvocht meer over? Voeg dan 2 el water per persoon toe.

Serveren
6

Verdeel de zelfgemaakte kip cordon bleu en de krieltjes over de borden. Schep de wortelen erbij en serveer met de overige mayonaise.