Wist je dat cordon bleu ook een Franse ridderorde is? Dit gerecht is ernaar vernoemd omdat het werd beschouwd als een excellente culinaire prestatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast
200 g
Baby potatoes
1 slice
Ham
15 g
Grated emmentaler
15 g
Panko breadcrumbs
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Carrot
1 piece
Yellow carrot
⅓ sachet(s)
Dried thyme
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Brown sugar
½ tablespoon
Olive oil
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Houd ruimte over op de bakplaat voor de kip cordon bleu. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven.
Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip cordon bleu in 2 - 3 minuten rondom goudbruin. Leg de kip cordon bleu daarna naast de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 15 - 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege de krieltjes om.
Halveer de wortelen in de lengte en snijd schuin in stukjes van 2 cm. Voeg de de wortelen, de groentebouillon en per persoon 1 tl bruine suiker toe aan een hapjespan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortelen in 8 - 10 minuten zacht.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, ei en leverworst.
Haal het deksel van de hapjespan en kook het vocht 5 - 8 minuten in tot een siroop. Roer er per persoon 1/4 el roomboter en 1 tl tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is er (bijna) geen kookvocht meer over? Voeg dan 2 el water per persoon toe.
Verdeel de zelfgemaakte kip cordon bleu en de krieltjes over de borden. Schep de wortelen erbij en serveer met de overige mayonaise.