Homemade Chicken Cordon Bleu
Homemade Chicken Cordon Bleu

Homemade Chicken Cordon Bleu

with baby potatoes and glazed carrots

Wist je dat cordon bleu ook een Franse ridderorde is? Dit gerecht is ernaar vernoemd omdat het werd beschouwd als een excellente culinaire prestatie!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

200 g

Baby potatoes

1 slice

Ham

15 g

Grated emmentaler

15 g

Panko breadcrumbs

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Carrot

1 piece

Yellow carrot

⅓ sachet(s)

Dried thyme

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Brown sugar

½ tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3488 kJ
Calories834 kcal
Fat41 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate69 g
Sugar14 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein43 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Houd ruimte over op de bakplaat voor de kip cordon bleu. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven.

Cordon bleu maken
2

Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip cordon bleu in 2 - 3 minuten rondom goudbruin. Leg de kip cordon bleu daarna naast de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 15 - 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege de krieltjes om.

Wortelen koken
4

Halveer de wortelen in de lengte en snijd schuin in stukjes van 2 cm. Voeg de de wortelen, de groentebouillon en per persoon 1 tl bruine suiker toe aan een hapjespan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortelen in 8 - 10 minuten zacht.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, ei en leverworst.

Wortelen glaceren
5

Haal het deksel van de hapjespan en kook het vocht 5 - 8 minuten in tot een siroop. Roer er per persoon 1/4 el roomboter en 1 tl tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is er (bijna) geen kookvocht meer over? Voeg dan 2 el water per persoon toe.

Serveren
6

Verdeel de zelfgemaakte kip cordon bleu en de krieltjes over de borden. Schep de wortelen erbij en serveer met de overige mayonaise.